PaleOMG inspired Cinnamon Chocolate Donuts

unnamed-3

Hej Hej!

Japp jag lever om någon undrar haha! Har bara inte vetat om jag ska blogga eller inte på denna bloggen mer innan min nya blogg är igång, men det är så jäkla mkt strul med namnbyte + att förstå hur allt funkar med wordpress osv, men nu har jag det under kontroll. #hoppasjag. Har nämligen tänkt flytta min blogg till en wordpress.org sida istället för att ha wordpress.com som jag har nu. För med wordpress.com kan man tydligen inte använda “Plugins” eller ha reklam/banners på sin sida! Vilket suger. Så jag måste byta. Hur mkt krångel kan man ha med en blogg egentligen??! Mennn för att kunna installera mitt webbhotell Binero så måste man ha Firefox som webbläsare, vilket jag inte har. Så jag tänkte ladda ner det, men då visar det sig att min Mac version är för gammal så jag måste uppgradera programvaran för att ens kunna installera Firefox….!!! Ofta?! Så jag åkte in till Media Markt för att köpa prgramvaran Leopard Snow 10.6 (jag har tydligen stenåldersversionen iOSx 10.5.8.) Men då när jag kom in på Media Markt så säger dem att nej den programvaran har vi inte, utan den får du beställa, fanns inte ens på Machuset! Say whattt?? Så jag beställde programuppdateringen igår kväll från AppleStore med leverans den 28 november. Så jag har bara känt att all energi har gått åt till allt det tekniska och jag har inte haft inspiration för fem öre. Men nu är jag tillbaka! Kommer blogga här tills den nya bloggen är helt KLAR. Har saknat att blogga och alla ni som läser och kommenterar!

Tänkte bjuda på det här sjukt smarriga receptet på Cinnamon Chocolate Donuts som är inspirerat från min absolut favorit Paleo/Mat blogg: www.PaleOMG.com, men jag ändrade lite, bytte t ex ut pumpa puré mot sötpotatis puré och tog färska dadlar istället för torkade. Här hittar ni orginal receptet: http://paleomg.com/pumpkin-cream-donut-sandwiches/

Nånting att göra i helgen kanske? Bjöd mina CrossFit kompisar på dessa igår ikväll efter Powerlifting klassen och dem tyckte det var supergoda! Skulle nog tagit med fler bara haha! För två personer tog en hel donut, medan dem andra 11 fick dela på 3 stycken…. No names mentioned haha. Smakade bara lite för jag kör helt utan massa desserter/bakverk just nu för att bli av med mitt sötsug och försöka få till lite synliga abs tills julafton, Hur svårt kan det vara liksom?! Nu jäklar är det stenhård träning och kost schema som gäller. Plus att jag får världens blodsockerdippar om jag äter desserter på vardagar. Så nej det får vara på fredag eller lördag då man lyxar till det lite! :) Typ som ikväll kan man ju unna sig en sån här liten godsak! Yumm!

unnamed-2unnamed

Ingredienser

För Donuts bullarna
 • 4 ägg
 • 1.2 dl sötpotatis pure (baka sötpotatis och mosa med en gaffel)
 • 4 msk smält kokosolja
 • 6 färska dadlar, urkärnade och kletiga
 • 3 msk kokosmjöl
 • 1/2 msk kanel
 • 1/4 tsk muskot
 • 1/8 tsk ingefära pulver
 • 1/8 tsk nejlika, malen
 • 1/2 tsk bakpulver
 • En nypa salt

Kokosgrädden 

 • 1 burk full fat kokosmjölk (det översta lagret bara)
 • 1/4 tsk kanel
 • 1 msk lönnsirap

Topping 

 • 2 dl semi sweet chocolate chips från Enjoy Life (eller vanlig choklad, typ 70% – men det blir extra gott med chocolate chipsen)

Gör så här

 1. Se till så att kokosmjölk burken stått i kylen minst 4h så att den stelnar.
 2. Sätt ugnen på 175 grader.
 3. Mixa dadlar i en matberedare tills helt sönder mixade.
 4. Tillsätt ägg, sötpotatis pure, kokosmjöl, kryddor, kokosolja, bakpulver och salt.
 5. Kör till en jämn smet.
 6. Smörj en 6-piece donuts form med kokosolja/smör eller använd en donut maker (har bara en donuts form än så länge)
 7. Häll i smeten och fördela jämt, se till så att hålet är fritt i mitten.
 8. Grädda ca 20-25 min eller tills dem är klara!
 9. Ta ut dem ur formen med en silikon slickepott och låta vila på ett galler tills helt kalla.
 10. Ställ sedan in i kylskåpet ca 10 min så att de blir extra hårda och lättare att skära i.
 11. Under tiden smälter du chokladen över ett vattenbad eller micron.
 12. Ställ även in en rostfri skål med elvispar i frysen (weird I know but trust me here) ca 5 min.
 13. Ta ut kokosmjölk paketet ur kylen och öppna den försiktigt utan att skaka. Gröp ur den översta lagret av kokosmjölken, alltså det som är helt tjockt. Lägg detta i den kalla bunken och vispa tills det ser ut som grädde. Smaksätt med kanel och lönnsirap.
 14. Dela donutsarna på mitten försiktigt med en vass kniv.
 15. Tryck i kokosgrädden i en plast spritspåse och spritsa ut kokosgrädden jämt på varje botten av donutsarna. Det ska vara ganska mkt så vräk på bara!
 16. Lägg på locket och ringla över smält choklad.
 17. Dräglar typ nu btw hahaha. Anyway.
 18. Ställ in alla donuts i kylen och låt chokladen stelna.
 19. Nu är det klart att ätas!
 20. YUMMM!

 

4 thoughts on “PaleOMG inspired Cinnamon Chocolate Donuts

Make a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s