Spicy Indian Pork Stew

IMG_9561

Gjorde en svingod gryta nu till middag! Alltså helt galet god. Ni måste prova! Inte helt Paleo, men väldigt nyttig och bra mat ändå! Fick receptet av en kompis, men ändrade lite (såklart duhh), kan nog aldrig riktigt följa ett recept till punkt och pricka haha! Någon mer? Det jag hade i var:

 • Fläskkotletter (typ 2 kg) Ta med benene också, ger väldigt god smak och är super nyttigt.
 • 2 gula lökar
 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 msk dijon senap
 • Chili pulver
 • Ingefära pulver
 • Gurkmej
 • Spiskummin (ta ordentligt av detta)
 • Salt och peppar
 • 250 gram cocktail tomater
 • 1 kg morötter
 • Typ 7 dl 40% grädde
 • “Chicken and Steak” krydda från Santa Maria (de stora lite lyxigare burkarna)

Skär fläskkotletterna i strimlor och bryn dessa i smör i en stekpanna. Stek även benen.  Bryn även all lök separat i en stekpanna. Lägg sedan detta i en STOR kastrull och häv i hackade cocktailtomater, morötter, dijon senap, grädde och alla kryddor. Smaka dig fram till det blir top notch! Jag älskar stark mat! Låt puttra ihop ca 30 min eller tills det är klart.

Kör som sagt inte strikt Paleo längre utan tänker mer på helheten, kände att jag blev väldigt stressad av att vara 100% paleo. Nu kanske jag är mer 85% Paleo och 15 % ren mat som inte är Paleo, typ ris, lite kvarg, ekologiskt jordnötssmör, vassle protein, turkisk yoghurt och grädde ibland. Känner att det är en hållbar kost som håller i längden. Jag tänker “paleo” alltså att det ska vara så rent som möjligt, minimaliskt processat och komma från bra källor. Det är en sund kosthållning för mig! :) Kände att jag blev helt besatt av vad jag stoppade i mig tillslut och vida det var Paleo eller inte, så jag kände att det är bättre att ha balans men ändå äta rent. :)

10 thoughts on “Spicy Indian Pork Stew

 1. Till att börja med vill jag ännu en gång berätta för dig vilken stor inspirationskälla du är för mig! Du är verkligen så grym människa!
  Det andra jag ville säga är att jag helt håller med och känner igen mig i det du skriver. Jag tror inte det är helt bra att följa en diet till 100%, då man faktiskt blir som besatt. Jag var själv där och vände i våras, var helt besatt av vad jag stoppade i mig och det var inte alls kul. Men jag ändrade mina matvanor och nu äter jag typ exakt likadant som du skrev att du gjorde (ett sånt sammanträffande;)) och jag mår så mycket bättre. Nu känner jag mig som en människa igen;) hoppas allt är bra med dig och att din crossfitträning går bra! Och fortsätt i samma stil som du gör nu hörru:)

  • Men aaaaw, snälla fina du! <3 Gud va du är gullig!! TACK. Du är också en grym människa!!!
   Vad skönt att höra att det finns andra som också vart besatta av kost och hittat en mer balanserad kost! Förstår att det inte var kul :( Men gött att du mår mycket bättre nu, tror inte heller det är bra att följa en diet till 100%, det ska ju ändå funka hela livet liksom och visst paleo är väldigt varierat men samtidigt så är det många förbud och jag tror inte man dör av att äta lite havregryn eller jordnötssmör som en diet av en annars väldigt ren kost (om man nu vill). Plus att det är ju inte direkt som om man stoppar i sig karamell kungen godis heller haha! Sen är ju alla olika och man får se vad som funkar för en själv. Hihi tack, ja crossfitträningen går kalas! Men har väldigt mkt att jobba på!!! Lätt att man blir frustrerad när man inte klarar vissa saker, men det är ju bara att träna på och kämpa vidare tills det går! Tränar du CrossFit nånting? Såg på din Insta att du körde lite med skivstången, göttmos! ;) Blev så glad när jag hittade dig där!! :D Lovar att fortsätta i samma stil, du med! Peace yo ;)

   • Ja precis, det måste vara hållbart i längden också! Så att äta havregryn, råris, qiuona, jordnötssmör, ekologiska mejerier och lite annat sånt smått och gott tror jag bara är bra! Både för kroppen och för psyket;)
    Härligt att din träning går bra, det är bara att nöta på! Har man viljan och tålamodet så går allt! Jag friidrottar, så det blir en hel del skivstångsträning och crossfit-inspirerat nu under uppbyggnadssäsongen, vilket är skitroligt! Blev superglad när du började följa mig på instagram, så himla roligt!! Vet inte om du kommer ihåg det, men jag hade ett annat instagram konto i våras, “Alicesfood”. Slutade lägga upp bilder där för jag tyckte det blev för mycket liksom, men vi hade lite kontakt då också ju!

   • Men precis!! Spot on!;) Kände mig riktigt normal för två veckor sen då jag åt naturgodis för första gången på typ 3 år haha! Åh tack för peppen!!! Du har helt rätt, allt går bara man nöter på och inte ger upp vilket är lätt att göra när det går tungt och man tycker inte att man kommer nånstans, men det gör man om man tar sig över den där tröskeln! Åhh va kul med friidrott!! Går det bra? Gött med lite skivstångsträning nu då! Ja visst är det kul?! :D Vad är din special gren i friidrott då?

    Hahah aaaaw blev du det?!:D Va kul!!! Blev skitglad att jag hittade dig, du har ju ett asgrymt IG. Jo det kommer jag ihåg nu när du säger det!! Ja det kan ja tänka mig att det blev för mkt med två! Bättre att lägga focus på ett istället:)

 2. Helt rätt emma!! De kan bli mer stressigt att äta 100% paleo.. Än att äta på ett sätt /den mat du faktiskt mår bra av. Man ska kunna vara avslappnad. Hitta de som funkar för DIG! Grymt!

 3. Vad glad jag blir! Jag försöker oxå äta så gröm mat som möjligt men utesluter ej matkornris,grädde och creme fr ibland. Jag tänker mer REN GIFTFRI mat som möjligt. Har en 3 åring och kan ej äta strikta “dieter”. Heltetstänkt gillar jag även om det mesta är grönt i min plate =)

  • Åh va härligt att höra! Ja precis, så tänker jag med, REN GIFTFRI mat. Det är ju klockrent. Fortsätt så! Ja gud men det förstår jag om du har en 3 åring. Bra att du fokuserar på helheten!! Men grönt är ju skönt! Bra med klorofyll ;)

 4. Hej! Har följt både din blogg och ditt instagram konto länge! Du är väldigt inspirerande! Jag äter som du, lite paleoinspirerat, men absolut inte strikt! Tänker mer “clean eating”! Rena råvaror och naturligt! Då mår man toppen, å inga pekpinnar ifall man nu vill stoppa i sig något annat en lördag… ha ha!!! Befriande att även du har släppt lite på paleokosten men ändå fortsätter att leverera recept och massa inspiration!! Fortsätt som du gör, du kommer gå långt ;))! kram

  • Men ÅHHH tack snälla fina du!!!! :D Vad glad jag blir! Verkligen. Det är sådana här meddelanden som gör att man blir inspirerad att fortsätta. Tusen tack. Ja men visst är det skönt att släppa lite på pekpinnarna!? :D Stor kram!

Make a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s